Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се изненадали от наказанието на Хамилтън

Макларън се изненадали от наказанието на Хамилтън

43
0

В Макларън останали изненадани от наложеното на пилота им Люис Хамилтън наказание по време на Гран при на Япония, заяви шефът на тима Рон Денис. Стюардите санкционираха англичанина с преминаване през питлейна за опасно каране на старта на състезанието, когато се бореше за позиция с Кими Райконен (Ферари).
Бяхме изненадани, защото всички сме виждали подобни инциденти в първи завой, от които не са следвали наказания. Пилоти изпускат точката на спиране, отварят кривата, такива неща се случват – каза Денис.
Самият Хамилтън съжаляваше за маневрата си, донесла му санкцията. В същото време обаче не бе доволен, че и той, и съперникът му за титлата Фелипе Маса получиха едно и също наказание, защото не удари никого, а бразилецът го завъртя.
Очевидно не съм доволен след резултат като днешния, но вече го превъзмогвам, утре е нов ден. За съжаление не направих добър старт, но се залепих за Кими и влязох от вътрешната страна. Натиснах малко късно спирачките, но това правят всички. Много коли излязоха от първия завой, а аз малко повече от всички останали. Във втория тур Фелипе отвори кривата и аз влязох отвътре, оставяйки му място, но той ме бутна доста силно и ме завъртя. Няма какво положително да извлечем от днешния ден. Загубих само две точки от Фелипе за шампионата, така че битката определено не е приключила. Сега ще забравя, че днешният ден някога се е случил и ще продължа напред. Има още два старта и целта ми е да ги спечеля – категоричен бе англичанинът.
Хейки Ковалайнен бе по-разочарован и от съотборника си, след като двигателят му се счупи и той въобще не завърши надпреварата.
Наистина съжалявам, защото издръжливостта ни цял сезон бе фантастична. Темпото до този момент обаче бе добро и тръгвам за Китай в добро разположение на духа – допълни финландецът.