Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се надяват на по-добро състезателно темпо

Макларън се надяват на по-добро състезателно темпо

45
0
Люис Хамилтън

Известно разочарование цареше в екипа на Макларън след квалификацията за Гран при на Канада, тъй като отборът този път бе изпреварен от съперниците от Ферари. Люис Хамилтън се нареди шести на стартовата решетка, а Дженсън Бътън ще е седми.

Аз лично съм много доволен от обиколката си. Не мисля, че някога съм карал по-здраво кола през целия си живот. Бях на ръба и дори докосвах стените в определени моменти. И въпреки това постигнах само пето време. Все пак се надявам, че скоро ще имаме нови неща по колата въпрос на време е – коментира Хамилтън.

Той се надява състезателното темпо на МР4-26 да е значително по-добро от това в квалификацията, като призна, че губи няколко десети от секундата на обратната права и това се е отразило на представянето му.

Седма предавка ни е много дълга, чак прекалено за квалификацията, но пък би трябвало да върши работа за изпреварвания и да помогне утре. Ще ни е трудно, но състезанието е дълго и непредсказуемо – допълни Люис.

Бътън нямаше скоростта, на която се надяваше преди сесията и призна известно разочарование от изоставането си.

Последният ми тур в Q3 изглеждаше наистина добър, но след това прекалих, започнах да блокирам колелата и загубих време. Бях много близо да прескоча Нико [Розберг], но шести едва ли щеше да е кой знае колко по-добре от седми на грида. Освен това сега поне съм откъм чистата страна на трасето – обясни Дженсън.