Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се отказват от перката на акула

Макларън се отказват от перката на акула

47
0

От тима на Макларън не планират да ползват новия капак на двигател тип „перка на акула”, който бе изпробван по време на тестовете на пистата Хокенхайм.

Въпреки че за повечето екипи, които са тествали този аеродинамичен елемент, той се е оказал полезен, не такъв е случаят със Сребърните стрели.

Изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, каза, че в момента приоритетите на отбора са по-различни.

„Идеята на елемента бе да подобрява чувствителността на колата при завои, но намерихме, че предимството в някои сфери бе недостатък в други. Виждате, че това е голям елемент, който е доста чувствителен на насрещния вятър. Оказа се, че колата ни е достатъчно ефективна при завои и реално няма смисъл да продължаваме експеримента, тъй като не ни носи нужните плюсове. Затова и разработването на елемента не е приоритет за нас.”

Уитмарш потвърждава обаче, че Макларън продължават с развитието на модификациите по колата си, които трябва да се появят във Валенсия в края на месеца.

„Ще предприемем два 50-километрови шейкдауна преди Валенсия” – казва британецът. „Освен това продължаваме да развиваме нови компоненти за колата.”