Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се свързали с Алонсо и Фетел за 2015 г.?

Макларън се свързали с Алонсо и Фетел за 2015 г.?

26
0
Ерик Булие,Рон Денис,Сам Майкъл

Сезон 2014 г. във Формула 1 е почти преполовен и вече се появиха различни информации как могат да се разместят пилотите в Гран при отборите. Най-интересната от тях е, че Макларън са се свързали и с Фернандо Алонсо, и със Себастиан Фетел, тъй като търсят състезател суперзвезда, който да кара в тима, когато Хонда се върне в спорта. Междувременно на отправеното към тима запитване от страна на мениджърите на Нико Хюлкенберг дали ще има свободен кокпит догодина бил даден отрицателен отговор.

На хартия повечето пилоти в топотбори имат договори. Нико Розберг и Алонсо са с контракти до края на 2016 г. Тези на Люис Хамилтън, Кими Райконен и Фетел са до края на 2015-та. Смята се, че споразумението на Даниел Рикиардо с Ред Бул може да бъде прекратено по всяко време.

В Макларън Дженсън Бътън и Кевин Магнусен нямат договори за догодина. Според информация на motorsport-total.com тимът от Уокинг е единственият, който понастоящем работи интензивно на пазара на пилоти. Това е свързано с връщането на Хонда, тъй като Макларън искат суперзвезда в тима заедно с японската компания. Твърди се отново, че вероятността Алонсо да се върне в екипа е съвсем реална.

Двукратният световен шампион заяви наскоро, че смята, че ще е в състояние да кара, докато спечели трета титла във Формула 1. Ситуацията във Ферари обаче е такава, че в Маранело вече гледат по-скоро към следващия сезон, отколкото да се борят през настоящия.

Положението в Макларън в момента не е никак по-добро от това във Ферари, но английският тим залага много на възобновеното сътрудничество с Хонда. Рейсинг директорът на отбора Ерик Булие не даде никаква конкретна информация по въпроса със състезателите. Твърди се, че според французина Макларън трябвало да запазят Бътън и да привлекат Алонсо.