Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се чувстват уверени след петъчния ден

Макларън се чувстват уверени след петъчния ден

34
0

Лидерът във временното класиране, Люис Хамилтън, е уверен, че ще бъде силен по време на Гран при на Япония, след като уикендът започна добре за него.

Пилотът на Макларън води със седем точки пред Фелипе Маса в навечерието на състезанието на Фуджи. Британецът завърши деня трети след безавариен тренировъчен ден.

„Фуджи е място, което много ми харесва: не е най-лесната писта, тъй като изисква добри настройки, за да се извлече най-доброто и от колата. Но нямам оплаквания от днешния ден” – казва победителят от миналогодишното състезание.

„Днес веднага намерихме силно темпо и много добър баланс. Следобед направих обещаваща дълга серия от обиколки без никакви сериозни проблеми. Чувствам се уверен по отношение на остатъка от уикенда.”

Съотборникът му, Хейки Ковалайнен, също започна добре уикенда, въпреки че накрая финландецът завърши деня девети. Той обаче не отдаде такова значение на времената от петък.

„Днес бе една успешна тренировка без сериозни проблеми. Преминахме и успешно програмата за изпробване на гумите.”

„Прогресирахме доста с настройките този следобед, което също ме кара да се чувствам уверен. Не мисля, че днешните времена реално значат нещо, но определено ще бъдем в добра форма и през остатъка от уикенда.”