Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се върнаха на втора позиция при конструкторите

Макларън се върнаха на втора позиция при конструкторите

34
0
Люис Хамилтън

Екипът на Макларън се върна на втора позиция в класирането на конструкторите в тазгодишния шампионат на Формула 1 след победата на Люис Хамилтън в Гран при на Унгария и шестото място на Дженсън Бътън в надпреварата.

Хамилтън бе много щастлив от постижението и благодари на отбора си за фантастичната работа, но бе категоричен, че успехът не е бил лесен – независимо как изглежда отстрани. Той се справи с управлението на гумите и устоя на натиска на Кими Райконен (Лотус) и това бе отбелязано от шефа на екипа Мартин Уитмарш, според когото пилотът е направил не просто безгрешно, а великолепно състезание.

Ситуацията в една такава надпревара не е статична. Усещанията в автомобила се променят непрекъснато. Поведението на гумите е различно във всеки отделен тур. Но те издържаха – успях да го постигна – допълни Хамилтън.

Съекипникът му поне взе точки, но следобедът бе разочароващ за него – от четвърти на стартовата решетка той бе шести при карирания флаг.

Преди всичко искам да поздравя Люис и целия тим на Макларън. Фантастична работа, момчета! Що се отнася до мен, то бях наистина доволен, че излязох пред Себ [Фетел] в началото на състезанието. Вървях наистина стабилно на третата позиция и поддържах темпото на момчетата пред мен. След това решихме да преминем на стратегия с три стопа. След втория и третия се озовавах в трафик. Положителното нещо е, че колата ни е бърза и през втората половина от сезона ще се трудим невероятно много, за да вървим напред – заяви Дженсън.