Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън щастливи, че отново са на Силвърстоун

Макларън щастливи, че отново са на Силвърстоун

53
0

Осми и втори бе в първите свободни тренировки за домашната си Гран при Люис Хамилтън, докато съотборникът му и сънародник Дженсън Бътън се нареди 8-и сутринта и 13-и следобед преди решителната квалификация за може би най-важното състезание и за двамата в календара.

– Чувството да карам у дома е фантастично. Усеща се най-силно, когато излизаш от питлейна и видиш феновете, а те всички ти махат! Дори по време на обиколката мяркаш всичките шапки по трибуните, а е само петък! А такава подкрепа определено е бонус – емоционално коментира Хамилтън.

Англичанинът изпробва и в двете сесии нови компоненти за своя Макларън МР4-25, като сподели, че ясно е усетил напредък спрямо последния старт.

– Трасето наподобява малко това в Барселона, където бяхме на секунда зад Ред Бул, но не смятам, че утре разликата ще е такава. Надявам се да е така. Новата секция е много бърза и плавна, не накъсва прекалено ритъма. Все още ми е малко странно да завивам надясно на Аби вместо наляво, а на всичкото отгоре точно на това място има сериозна неравност. Това обаче прави нещата още по-вълнуващи – допълни Люис.

Бътън също коментира, че е страхотно да кара отново на Силвърстоун, да чува поздравите на запалянковците и да усеща специалната атмосфера, когато отива към гаража си.

– Невероятен старт на деня ми. Видях и всичките шапки в специалното ракетно червено и първоначално помислих, че са за друг тим. Но когато осъзнах, че са за нас, беше изумително – не спести чувствата си и световният шампион.

Според него Силвърстоун се нарежда сред най-добрите писти в света въобще, редом с класически трасета като Спа и Сузука.

– Към 13-и завой има добра възможност за изпреварвания, особено ако някой сбърка в 11-и. Ако бях зрител, щях да отида да гледам точно там, защото на това място се случват доста неща. Иначе денят се оказа по-труден, отколкото очаквахме. Не успях да намеря добри настройки при новия пакет. Подобрихме нещата в течение на деня, но ни предстои още работа и не сме постигнали оптимален баланс. Ред Бул изглежда са много бързи както винаги и ще ни е трудно да се преборим с тях – каза още Дженсън.