Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън щастливи от двойния подиум и 2-о място при конструкторите

Макларън щастливи от двойния подиум и 2-о място при конструкторите

63
0
Гран при на Абу Даби

С двоен подиум приключи сезон 2010 г. тимът на Макларън: Люис Хамилтън и Дженсън Бътън се класираха втори и трети в Гран при на Абу Даби.

– Завършихме годината на висота – и двамата бяхме на почетната стълбица, взехме второто място при конструкторите, а това е страхотно постижение за целия екип – бе категоричен Хамилтън. – В началото на надпреварата вървях с темпото на Себастиан [Фетел]. След спирането ми в бокса обаче бях залостен зад Роберт [Кубица]. Беше невъзможно да го изпреваря, той просто не допусна никакви грешки. Така че нямаше как да атакувам Себастиан.

Люис допълни, че се гордее с отбора, който не се отказа през целия сезон и се надява догодина колата да е още по-добра.

Бътън от своя страна сдаде титлата, но пък постигна целта си да се качи на подиума в последния старт.

– Беше вълнуваща година за Формула 1. Всички имахме върхове и спадове, включително новият световен шампион Себастиан. Но той е невероятно талантлив състезател и заслужава успеха. Беше хубаво да съм на стълбичката с него и Люис, който пък бе пръв през 2008 г. Иначе целта ни днес бе да спечелим второто място при конструкторите и го направихме – коментира Дженсън. – През годината имах някои много добри недели и някои особено трудни съботи. Върху това ще работя през зимата. Като цяло съм много щастлив от първия си сезон с Макларън. Благодаря на целия отбор – допълни той.