Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще използва двигатели на Мерцедес от 2021 г.

Макларън ще използва двигатели на Мерцедес от 2021 г.

2316
0
Ландо Норис Макларън двигател Рено
снимка: Макларън

Макларън обяви официално, че ще прекрати партньорството си с Рено като доставчик на двигатели след края на 2020 г. Договорът между двете компании изтича именно след края на следващия сезон и той няма да бъде подновен.

Екипът от Уокинг ще премине към задвижващи системи на Мерцедес, които ще използва поне до 2024 г. Именно моторите на немския концерн Макларън ползваше в периода 1995-2014 г. И с тях постигна последните си големи успехи в спорта, включително титлата през 2008 г.

„Рено беше част от нашия възстановителен план и фантастичен партньор на Макларън Рейсинг, каза изпълнителният директор на тима Зак Браун. – Въпреки разбираемия фокус върху заводския си тим, от Рено винаги бяха честни, прозрачни и постоянни в нашите отношения.

Благодарим на целия тим във Вири за отличното обслужване към Макларън за последните 2 години. Обявяването на края на партньорството ни е важна стъпка към дългосрочния ни план за връщане към успехите във Формула 1. В Мерцедес са водещи в спорта като отбор и двигател. Затова е естествено ние да искаме да си осигурим партньорство с тях.”

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви, че техният клиент Макларън има различни амбиции спрямо заводския отбор на французите след края на следващия сезон.