Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще използва двигатели на Мерцедес от 2021 г.

Макларън ще използва двигатели на Мерцедес от 2021 г.

1805
0
Ландо Норис Макларън двигател Рено
снимка: Макларън

Макларън обяви официално, че ще прекрати партньорството си с Рено като доставчик на двигатели след края на 2020 г. Договорът между двете компании изтича именно след края на следващия сезон и той няма да бъде подновен.

Екипът от Уокинг ще премине към задвижващи системи на Мерцедес, които ще използва поне до 2024 г. Именно моторите на немския концерн Макларън ползваше в периода 1995-2014 г. И с тях постигна последните си големи успехи в спорта, включително титлата през 2008 г.

„Рено беше част от нашия възстановителен план и фантастичен партньор на Макларън Рейсинг, каза изпълнителният директор на тима Зак Браун. – Въпреки разбираемия фокус върху заводския си тим, от Рено винаги бяха честни, прозрачни и постоянни в нашите отношения.

Благодарим на целия тим във Вири за отличното обслужване към Макларън за последните 2 години. Обявяването на края на партньорството ни е важна стъпка към дългосрочния ни план за връщане към успехите във Формула 1. В Мерцедес са водещи в спорта като отбор и двигател. Затова е естествено ние да искаме да си осигурим партньорство с тях.”

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви, че техният клиент Макларън има различни амбиции спрямо заводския отбор на французите след края на следващия сезон.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter