Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще намерят главен спонсор в съвсем близко бъдеще, сигурен е Булие

Макларън ще намерят главен спонсор в съвсем близко бъдеще, сигурен е Булие

61
0
2014,Бахрейн,Дженсън Бътън,Макларън

Mobil 1, Esso, Gulf Air, SAP – досега в първите четири състезания за сезона болидите на Макларън се появяваха с различен спонсор на кутиите на радиаторите. От обещания главен спонсор все още няма следа. Рон Денис обяви преди началото на сезона, че няма проблем да кара през годината без главен спонсор, но има желание да намери такъв още след първото състезание за годината. Стана така обаче, че до пристигането на Формула 1 в Европа това желание все още не се е изпълнило.

Сега обаче изглежда, че все пак има раздвижване.

„Планът на Рон е в действие и изглежда скоро ще се увенчае с успех“, заяви новият тим шеф Ерик Булие в телефонен разговор за motorsport-total.com. „Но както ви е ясно, докато нямаме окончателен договор, който да е подписан от двете страни информация няма да бъде давана. Докато това не се случи ще продължим да правим и работим така, както го правим от началото на сезона.“

Главният спонсор от миналата година Vodafone се оттегли след края на миналия сезон и остави сериозна дупка в бюджета на екипа. Това обаче не е повлияло на бюджета на екипа за 2014 г., както потвърждава и самият Булие. Смята се, че Хонда са отпуснали сериозна сума на отбора, в чиито болиди догодина ще работят техните задвижващи системи.