Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще обжалват решението

Макларън ще обжалват решението

51
0

Макларън казаха, че нямат друг избор, освен да пуснат своето възражение срещу наказанието на Люис Хамилтън в Гран при на Белгия.

Хамилтън отряза шикана две обиколки преди края на надпреварата на Спа-Франкоршамп, с което успя да премине пред Кими Райконен. Въпреки това британецът намали, за да пусне пилота на Ферари, но веднага след това предприе нова атака.

Макларън разкриха, че Хамилтън е бил с 6 км/ч по-бавен от Райконен при пресичането на стар-финалната линия. Затова и Макларън са решени да отправят своето възражение.

Говорител на Макларън каза: „Разгледахме всичките ни данни, като ги споделихме и със стюардите на ФИА. Те показват, че Люис е бил с 6 км/ч по-бавен от Кими на старта.”

„След като върна първата позиция на Кими, Люис отново застана в позиция за атака, като застана вдясно на конкурента си и успя да спре по-късно в острия първи завой. Поне на базата на нашите данни няма как да не обжалваме.”

От тима са категорични, че ще се префокусират върху състезанието следващия уикенд на пистата Монца.

„Все пак имаме своя тим и ще се фокусираме върху Монца. Възнамеряваме да увеличим преднината си в шампионата при пилотите” – добавя говорителят.

Според правилата Макларън имат осем дни, за да потвърдят своето обжалване. След това ФИА ще свика изслушване пред Апелативния съд на първата възможна дата. Има известни съмнения дали Макларън имат правото да обжалват наказание с преминаване през бокса. Това означава, че Апелативният съд първо трябва да реши дали изслушването е допустимо.