Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще отключат потенциала на MP4-28 с последните новости, убеден е Уитмарш

Макларън ще отключат потенциала на MP4-28 с последните новости, убеден е Уитмарш

71
0
Дженсън Бътън,Серхио Перес

Макларън ще отключат скрития си потенциал с последните новости в болида MP4-28, съобразени с новата посока на развитие на колата, убеден е шефът на екипа Мартин Уитмарш.

Отборът изживява един от най-трудните сезон в историята си. MP4-28 бе определен при представянето си като радикален автомобил, но впоследствие се оказа, че при създаването му са допуснати сериозни грешки. Вследствие на пропуските Макларън изостават с цели шест месеца в развитието си, а най-добрият им резултат до момента е петото място на Дженсън Бътън от Гран при на Китай.

Уитмарш обаче е убеден, че последните новости в болида – тези, които бяха изпитани още в Унгария – могат да допринесат за сериозна промяна в представянето му.

Направихме малка стъпка (напред), но мисля, че разбирането (на колата) сега е по-голямо. Направихме серия компоненти доста късно (за Унгария), не следвахме нормалния процес. Знаем, че ще получим повече от това развитие. Сега имаме посока и някои добри идеи. Оптимизмът е налице, въпреки че очевидно не сме – и не бива да бъдем – доволни от позицията, в която се намираме – обясни Уитмарш.

Той допълни, че отборът си е взел поука от грешките си и продължи:

Ясно е, че в Макларън не свършихме достатъчно добра работа, но според мен не се скрихме от това. Това е разочароващо, но сега сме по-добри като екип, по-силни, работим по-добре – не само сега, а и с оглед на бъдещето. Трябва да се споменат и пилотите. Те са свикнали да печелят, а върху тях са стоварени очакванията и натоварването. В тези условия обаче свършиха чудесна работа, бяха фантастични и останаха посланици на екипа. Без съмнение ситуацията е тежка за тях. Всички при нас обаче са наясно и се трудят упорито. Вдъхновяващо е да видиш как двама млади мъже демонстрират какви прекрасни хора са, както и невероятни пилоти.