Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще съберат Бътън и Перес да поговорят

Макларън ще съберат Бътън и Перес да поговорят

25
0
Дженсън Бътън,Серхио Перес

Макларън ще съберат Дженсън Бътън и Серхио Перес да поговорят за битката си по време на Гран при на Бахрейн, заяви шефът на тима Мартин Уитмарш.

В същото време в отбора се надяват мексиканският пилот малко да се поуспокои, но не за сметка на проблесналата на Сахир искра, резултат от която бе и двубоят с англичанина.

Дженсън е голям човек и ще се справи. Вероятно ще ги съберем да поговорят и да изгладят нещата помежду си. Случилото се на пистата повлия негативно на състезанието и на двамата в някаква степен, но такива неща стават, когато позволяваш на състезателите си да се надбягват. Не може изведнъж в 38-ата обиколка да си промениш мнението. Има известно напрежение, но Серхио знае какво е направил. А според мен най-хубавото нещо при Дженсън е, че е зрял човек. Ако съотборникът му го бе победил и той бе щастлив от това, щях да съм притеснен. Но сега не се тревожа, тъй като Дженсън не се чувства добре, но ще го преодолее – заяви Уитмарш.

Той допълни, че Перес е млад пилот и продължи:

– Това, което не бива да правиш, е да удряш отзад съекипника си, тъй като може да му спукаш гума или да строшиш крилото му. Хората казваха, че този сезон му липсва искрата, но според мен определено я видяхме в Бахрейн. Той ще продължи да се учи, може би ще се поуспокои, но в същото време точно тази страст му помогна да изпревари още няколко пилоти по-късно в надпреварата. Не искаме да я изгасим.

Уитмарш заяви още, че Макларън ще продължават да разрешават на пилотите си да се състезават.

– Ако издадеш заповед, останалият втори ще е ядосан и ще смята, че е бил по-бърз, но пренебрегнат. Да, станалото ни коства време, можеше да ни струва дори по-скъпо. Вероятно без всичко това щяхме да сме пред Мерцедес, но понякога така се случва в автомобилния спорт. Ситуацията беше малко на ръба относно това какво бе поведението им един спрямо друг – добави началникът на тима от Уокинг.