Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън смятат, че са напреднали по отношение на състезателното си темпо

Макларън смятат, че са напреднали по отношение на състезателното си темпо

33
0
Дженсън Бътън

В екипа на Макларън смятат, че са напреднали по отношение на състезателното си темпо. Изводът бе направен от шефа на тима Мартин Уитмарш след петъчните свободни тренировки, в които Люис Хамилтън бе най-бърз сутринта, но следобед отстъпи лидерската позиция на Михаел Шумахер.

Беше трудно да разберем какво е оптималното представяне на гумите при днешните ниски температури – сподели Уитмарш. – Има обаче много позитивни неща, които можем да направим като извод след двете сесии. Колата ни изглежда бърза, новостите по нея са положителна крачка напред и скоростта в дълга серия от обиколки е обещаваща.

Самият Хамилтън бе категоричен, че е изкарал страхотен ден на шанхайското трасе, като освен това е успял да изпълни предварително заложената от Макларън програма.

Новите компоненти по колата изглежда работят. Все още търсим начин да подобрим настройките, но момчетата във фабриката са свършили великолепна работа. Изглеждаме бързи, но аз лично се съсредоточих повече върху дълги бягания. Това е областта, където имаме нужда от по-голям напредък, но като цяло ситуацията наистина е добра – коментира Хамилтън.

Съекипникът му Дженсън Бътън не бе толкова доволен от деня си като цяло, тъй като трудно преценяваше поведението на своя МР4-27 в хладното време.

Гумите просто не работеха като хората. Утре ще е по-топло и би трябвало да се справя по-добре, защото днес една промяна в настройките водеше до разлики в температурата им от порядъка на 5-10 градуса. Разполагаме с много информация относно темпото си в къси и дълги серии от обиколки. Не беше лесен ден, но до утре ще намерим посоката – бе уверен Дженсън.