Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън смятат, че са в прилична форма в Абу Даби

Макларън смятат, че са в прилична форма в Абу Даби

45
0
Серхио Перес

В Макларън смятат, че продължават да вървят по-добре след окуражаващото представяне в Индия. Шефът на отбора Мартин Уитмарш заяви, че Дженсън Бътън и Серхио Перес са имали продуктивни сесии.

Фокусът ни бе още веднъж върху разбирането и развитието на концепции и компоненти за 2014 г. През вечерната сесия записахме прогрес в настройките и работата по гумите. Повреда на сензор в колата на Дженсън ни накара да помислим, че е спукал гума, но въпреки това и двамата пилоти натрупаха прилично количество обиколки и споделиха, че болидът върви добре – допълни той.

Перес бе по-бърз от съотборника си и се нареди шести. Той бе категоричен, че се е чувствал комфортно в колата си и през двете сесии:

Доволен съм от болида и не очаквам да правим твърде много промени по него. По принцип сменяме доста неща след петъчните тренировки, за да изпипаме баланса и реглажите, но сега вероятно няма да се наложи. Меките гуми са със значително по-добро поведение в сравнение с Индия. Мисля, че ние вървим по-силно с тях, но ще е трудно в надпреварата да се справим само с един бокс. Утре ми се иска да стигнем Q3.

Бътън бе само на позиция зад мексиканеца – седми. Той коментира, че предприетата посока на работа с настройките е сравнително добра.

Смятам също така, че и двата типа гуми работят доста добре. Най-бързата си обиколка записах при първи опит с меката смес. Дългите ми серии се оказаха по-сложни – първо заради трафик и второ, заради забавяне вследствие на проблем. Първо мислехме, че е спукана гума, но се оказа повреден сензор. Наложи се да се прибера бавно до питовете и след това изгубих време, тъй като трябваше да сменим определени компоненти, които прегряха по пътя до гаража. И все пак, смятам, че сме в прилична форма в Абу Даби – обясни англичанинът.