Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън смятат представянето си в Индия за солидно

Макларън смятат представянето си в Индия за солидно

32
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Като солидно определи Гран при на Индия за Макларън шефът на тима Мартин Уитмарш. Люис Хамилтън и Дженсън Бътън финишираха четвърти и пети на пистата Буд Интернешънъл, като първият опита в края да изпревари Марк Уебър (Ред Бул), който имаше проблем с KERS-а си, но не успя.

Отборът се бореше с меките гуми и поведението им през целия уикенд, като грижите ги преследваха и в надпреварата. Уитмарш заяви, че това е било очаквано с оглед на видяното в тренировките, но темпото с хард бе удовлетворяващо.

Трудно състезание, но смятам, че и двамата ни пилоти свършиха добра работа. Знаехме, че ще имаме проблеми с меките гуми, точно като през целия уикенд. С твърди скоростта ни бе най-добра, но Дженсън вече бе зад Ромейн Грожан и загуби твърде много време. Затова нямаше особена полза от скоростта му накрая. Накрая му казахме да пести гориво, а той даде най-бързата обиколка в надпреварата. Но като цяло бе солидно състезание, взехме добри точки и състезателите направиха силно каране. Просто при нас го нямаше предимството от 0,6 секунди, което получиха останалите, когато сложиха софт на колите си – обясни още Уитмарш.

Бътън повтори в голяма степен казаното от шефа си за гумите, като заяви, че първата и последната обиколка са били наистина силни за него.

Проблемът беше във всички останали – прояви самоирония той. – Направих страхотен старт, водих чудесна битка с Фернандо [Алонсо] и Люис, но цялото главоболие за мен бяха меките гуми. Просто не можех да ги накарам да работят, износиха се страшно бързо и трябваше да спра в пита. Част от това смятам, че се дължи на загубеното в петък време, когато така и не намерих добри настройки за тази смес. С хард нещата бяха наред, но бе твърде късно за каквото и да е – каза Дженсън.

Хамилтън не бе разочарован, въпреки че не взе последното място на подиума. Той бе категоричен, че борбата му е доставила удоволствие, а и направи нещо необичайно – освен гумите смени и волана си при питстопа.

Беше трудно, но се чувствах страхотно. Ред Бул бяха страшно бързи през последния сектор, но в останалата част от обиколката ги настигахме. Натисках във всеки тур до карирания флаг, както винаги. Срамота е само, че не потеглих добре на старта и това ме забави. Иначе можеше да се боря за лидерството. После се появи проблем със смяната на предавките и се наложи да сменим волана по време на състезанието. Не ми се е случвало никога преди, а се получи толкова бързо! Свалих още преди да спра напълно, сложиха новото, бум и готово – каза Хамилтън.