Начало Formula E News Формула Е: Maкларън ще използва задвижващи системи на Нисан

Формула Е: Maкларън ще използва задвижващи системи на Нисан

487
0
Макларън Рейсинг Формула Е
снимка: Макларън

Макларън и Нисан обявиха многогодишно техническо сътрудничество, което ще започне в началото на деветия сезон 2022/23 на Формула Е. Тази кампания ще отбележи и началото на ерата на новото поколение болиди Gen3.

Партньорството предвижда Нисан да доставя своята технология за задвижване на електрически автомобили на отбора на Макларън във Формула Е. Двете страни ще работят в тясно сътрудничество, докато се състезават с други производители в изцяло електрическите серии.

Макларън ще влезе във Формула Е чрез придобиването на напускащия тим на Мерцедес EQ. Германският производител взе решение да се оттегли от сериите в края на миналия сезон.

От 2018 г. насам Нисан се състезава във Формула Е в сътрудничество с подкрепяния от Рено екип на Дамс. По-рано тази година японската марка закупи френския отбор. Това е ход, който му даде пълен контрол върху производствените и оперативните аспекти на участието му в световния шампионат.

Докато подготвяме отбора за първия му сезон във Формула Е, естествено търсим най-добрите партньорства и възможности на всеки фронт. Техническият аспект е една от ключовите области за развитие, заяви изпълнителният директор на Макларн Рейсинг Зак Браун.

„От Нисан доказаха своите знания, умения и ангажираност през последните четири сезона във Формула Е. Навлизайки в ерата на Gen3, имаме пълната увереност, че сътрудничеството ще донесе много успехи и на двете страни.“

Това ще бъде истинско партньорство, което ще стимулира както представянето на отбора, така и развитието на технологията за задвижване на Нисан във Формула Е.“

Всички от Нисан сме във Формула Е не само за да се състезаваме, но и за да покажем на различни зрители колко впечатляващи, мощни и ефективни са нашите електрически автомобили.“

Сътрудничеството ни с Макларън ще ни предостави още повече възможности да ускорим развитието на нашата технология. В допълнение ще можем да я покажем на феновете по целия свят“, каза шeфът на Нисан във Формула Е Томазо Волпе.

Макларън все още не е обявил пилотския си състав за дебютния си сезон. Отборът от Уокинг може да разчита на настоящата двойка състезатели на Мерцедес, а именно настоящият световен шампион Ник де Врийс, както и бившият пилот на тима в F1 Щофел Вандоорн.

„Новото ни партньорство с Макларън ще бъде силно. Тази асоциация ще вдъхнови сътрудничеството и споделянето на знания, заяви главният оперативен директор на Нисан Ашуани Гупта.

„Нисан и Макларън Рейсинг споделят пионерският дух и стремежът към иновации. Това са характеристики, които споделят и двете марки. Радваме се, че имаме нов партньор във Формула Е, докато продължаваме да електрифицираме нашите автомобили.“