Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще почете Аертон Сена със специална разцветка на MCL38 в Монако

Макларън ще почете Аертон Сена със специална разцветка на MCL38 в Монако

2322
0
Макларън MCL38
снимка, Макларън

Макларън ще отдаде почит на Аертон Сена по време на Гран при на Монако. Отборът от Уокинг ще използва специална разцветка на своите автомобили, която носи цветовете, използвани от легендарния бразилец.

В сътрудничество с марката Senna и официалния основен партньор на Макларън – OKX- кампанията „McLaren SENNA presented by OKX“ отбелязва невероятното състезателно наследство на Сена. Специалната разцветка е израз на почит към трикратния световен шампион. Тя припомня живота и влиянието му върху Макларън и F1 точно 30 години след неговата кончина. Яркото жълто, зелено и синьо оцветяване черпи вдъхновение от емблематичната каска на Сена и ще се появи върху MCL38 през целия уикенд на Гран при на Монако през 2024 г.

Сена е най-успешният пилот в историята на Макларън. Легендарният бразилец се състезава за отбора между 1988 и 1993 г. През този период той печели 35 от своите 41 победи в Гран при, три шампионата при пилотите и четири при конструкторите. Сена е най-успешният пилот в Княжеството. Шато шестте му победи го превръщат в „Краля на Монако“. Той има пет последователни победи между 1989 и 1993 г. Това прави пистата в Монако символично място, където отборът на Макларън да отпразнува всички тези успехи.

Днес McLaren Automotive също отдаде почит на наследството на Аертон Сена. Компанията представяни уникална версия на шосейния автомобил Макларън Сена. Наречен „Senna Sempre“, този поръчков автомобил допълва разцветката за F1. Той интегрира сходни дизайнерски елементи.

Създадена и ръчно изрисувана от McLaren Special Operations, пъстрата разцветка също черпи вдъхновение от каската му. Тя съчетава жълтия, зеления и синия му цвят. Същевременно в нея се включва умело нанесени точкови портрети на Аертон и допълнителни препратки към неговото наследство.

Целият отбор на Макларън ще носи екипировка, вдъхновена от Сена по време на Гран при на Монако. Пилотите Ландо Норис и Оскар Пиастри ще носят специално изработени за тях състезателни костюми. За да подкрепят кампанията на пистата, феновете ще могат да станат част от този празник с персонализирана гама от стоки. Те са вдъхновени от цветовете на Сена и разцветките на тима на Макларън по времето, когато бразилецът е карал за тима. Линията Senna x Monaco ще може да бъде закупена от онлайн магазина на Макларън

„Екипът е горд да признае и отпразнува необикновения живот и състезателното наследство на Аертон Сена чрез тази цветова схема на Макларън. Сена остава почитан и уважаван като най-голямата икона на F1 и като най-награждавания пилот на Макларън“, сподели Зак Браун.

„Влиянието му върху тима е огромно, не само чрез състезателните му рекорди, но и чрез присъствието му в отбора, а сега и чрез наследството му. Затова за нас е чест да се състезаваме за него на най-успешната му писта в неговите зелени, жълти и сини цветове. “

„Страхотно е да си сътрудничим в кампанията „McLaren SENNA presented by OKX“. Това е в партньорство с официалния представящ спонсор OKX и заедно с колегите ни от McLaren Automotive. Тъй като се навършват тридесет години от смъртта му, екипът избира да признае и отпразнува живота му на едно от любимите му и най-успешни места за състезание – Монако. Очакваме с нетърпение да се състезаваме в тази жизнена и красива разцветка този уикенд“, добави главният изпълнителен директор на Макларън.