Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън търсят цялостно подобрение, а не краткосрочно решение на проблемите, заяви Нийл

Макларън търсят цялостно подобрение, а не краткосрочно решение на проблемите, заяви Нийл

32
0
Дженсън Бътън

Разбирането на конкретния проблем, поради който Макларън не започнаха сезон 2013 г. според очакванията си и поведението на МР4-28 не бе на ниво, е по-важно за екипа, отколкото подобряването на скоростта в краткосрочен план. Това заяви управляващият директор Джонатан Нийл преди Гран при на Испания, за където тимът от Уокинг има планирани множество нови компоненти.

На практика се опитваме да разрешим проблем във връзките между данните. Наистина е много важно да оправим тези неща. Ако все още съществува някакво съмнение и се питаш какво се е объркало, как да го поправиш, има възможности грижите да се появят отново. Нашите проблеми – предполагам – са общо-взето същите, като сполетелите Ферари миналата година. Мислиш, че си направил достатъчно през зимата, но като извадиш колата на писта и видиш какво става, през главата ти минава: „Планът определено не беше такъв“. Трудно е да се измъкнеш от такова положение, защото дълго време си оптимизирал редица неща по неверни данни. Първата стъпка е да откриеш точно къде се е объркало всичко, втората – да поправиш стореното след това. Затова не сме в състояние да извадим една сгрешена част и да поставим нова – не става така. Малко по малко, постепенно ще се справим – обясни той.

Нийл обясни също така, че усилията от страна на Дженсън Бътън, както и лично неговото старание да не се поставя твърде голям акцент върху новите компоненти, не демонстрират песимизъм:

– Никой от нас не желае да се озове в ролята на заложник на съдбата. (Противоположно поведение) би ни оставило открити за удари от медиите, което изобщо не е забавно. Освен това ние не работим в изолация. Логично е хората да искат да дадем предположение и да кажем, че ще сме на полпозишън, но спортът ни е труден, а съперниците не стоят на едно място. Представянето на всеки тим зависи от това какво всички останали са свършили. Невъзможно е да се правят прогнози и никак не е мъдро да се впускаме в тях. Аз съм доволен от начина, по който работи отборът. Направихме аеротест, за да потвърдим наличната си информация. Но ще сме предпазливи до етапа, когато сме напълно сигурни в какво положение се намираме. Някои неща ще проработят, други не, а като цяло в петък ни предстои повече работа, отколкото друг път.

Освен това управляващият директор на Макларън отбеляза, че е твърде рано да коментира шансовете на тима в борбата за титлата, както и вероятността тази битка да е вече загубена за екипа.

Ще сме в по-добра позиция да говорим по-близо до лятната ваканция – добави Нийл.

Подробности за случващото се в отбора може да намерите в новия брой на списание ClubS1, който излиза на пазара тази седмица.