Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън убедени, че могат да се борят с Ред Бул в Сингапур

Макларън убедени, че могат да се борят с Ред Бул в Сингапур

69
0
Дженсън Бътън,снимка: Мирко Щанге

Дженсън Бътън (Макларън) се класира трети след пилотите на Ред Бул във вторите 90 минути тестове на пистата в Сингапур, където този уикенд се провежда 15-ият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г.

– Автомобилът работи доста добре и макар да трябва да направим още някои подобрения, се чувствам удобно. Днес видяхме, че след дъжд пистата не изсъхва бързо, а има и доста задържаща се по асфалта вода. Доста е сложно – трудно е да се види кой точно сектор е наистина мокър заради отблясъците. Надяваме се повече да не вали този уикенд, защото такива условия не са най-приятните за каране. Темпото ни в дълга серия изглежда на ниво, но тук ни е по-трудно с много гориво – обясни световният шампион.

Съотборникът му Люис Хамилтън даде пето време, като също заяви, че управлението на трасе, където някои места са мокри, а други сухи определено е нелеко.

– Като цяло сме близо [до съперниците] и сме конкурентоспособни, но има още потенциал за извличане утре, така че съм оптимист – категоричен бе той. – Всъщност мисля, че ще сме в състояние да се борим с момчетата, оглавили днешното подреждане. Ред Бул определено не са непобедими тук. Да, те са бързи във втори и трети сектори, но ние ще се трудим упорито, за да наваксаме загубите си там и съм уверен, че можем да го направим.

Хамилтън обаче не хареса направените по пистата промени и според него те са отразили негативно на конфигурацията.

– Понастоящем шиканът е много труден: приближаваш го с около 270 км/ч и ако нещо се обърка, ако удариш някой от бордюрите, може да стане наистина неприятна катастрофа – допълни той.