Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън уверени, че работят в правилна посока

Макларън уверени, че работят в правилна посока

37
0

– Бяхме начело и в двете тренировки днес, но това в никакъв случай не означава, че сме фаворити в състезанието – заяви Люис Хамилтън (Макларън), след като оглави подреждането следобед на пистата в Шанхай. – Все пак колата върви добре, но темпото ни спрямо съперниците изглежда подобно на тяхното.

Англичанинът отрече също така, че МР4-25 има сериозен аванс на правите заради иновативната си система за обдухване на задното крило.

– Ние просто сме малко по-бързи от някои тимове, които обаче пък могат да увеличат аеропритискането. Въпросът е да постигнеш оптимален баланс, а моето усещане е, че сме го постигнали. След Малайзия направихме още няколко малки промени и нещата вървят чудесно – допълни той.

Дженсън Бътън от своя страна бе пръв в сутрешната сесия, а следобед остана трети, като обясни, че в последното си излизане е попаднал в трафик.

– Малко е разочароващо, тъй като бях с нови гуми, но същинската свършена работа и поетата от нас посока са много позитивни. Извличаме почти максимума от болида, особено в дългите серии. Разбира се, има отбори, които още не са показали скоростта си, но от поредица турове може да се съди, че се бързи. Вероятно нямаме тяхното темпо, но продължаваме с подобренията по колата си – каза световният шампион за 2009 г.