Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън уверени преди квалификацията

Макларън уверени преди квалификацията

36
0

Екипът на Макларън е уверен в силите си преди квалификацията, която ще определи стартовите позиции за утрешната Гран при на Бразилия. В решаващия последен кръг от сезон 2008 г. във Формула 1 ще се решат шампионските титли и при пилотите, и при конструкторите. Пилотът на Сребърните стрели Люис Хамилтън е лидер при състезателите преди надпреварата със 7 точки аванс пред Фелипе Маса (Ферари), а при отборите начело е Ферари с 11 пункта пред Макларън.
Първите тренировки в петък бяха проведени на основно мокра писта, като шефът на Сребърните Рон Денис подозираше, че някои екипи са карали с по-малко гориво.

Сесиите бяха малко трудни за много от отборите. Гумите, особено по-меките, се късаха, като проблемът се проявяваше особено заради по-ниските температури. Всъщност подозираме, че някои тимове може да са намалили количеството гориво [в колите си], за да елиминират този проблем, но ние не го направихме. Всъщност се придържахме дисциплинирано към програмата си и изследвахме възможностите си за състезанието. Напредвахме стабилно и чувстваме, че уроците, които научихме, ще се изплатят в неделя – заяви Денис.

Самият Хамилтън бе окуражен от поведението на автомобила си по време на първите тренировки. Англичанинът бе убеден също така, че направените в настройките промени ще помогнат за още по-доброто му представяне в останалата част от състезателния уикенд в Бразилия. Съотборникът му Хейки Ковалайнен допълни, че след петъчните проби в тима са наясно с поведението и на гумите.