Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън вдигна покривалото на MCL35

Макларън вдигна покривалото на MCL35

3771
0
Макларън MCL35
Новият MCL35, снимки: Макларън

Макларън също представи новия си болид във Формула 1 – MCL35. Той е с матово оцветяване, като е запазено папая оранжевото. Самата кола изглежда по-стеснена и изчистена спрямо миналогодишната, като са променени носът и кутиите за радиаторите.

При предното крило се забелязва слизане ниско на най-горния елемент към страниците, каквото бе използвано в хода на миналия сезон. А това говори за концепция с по-малко притискане отпред и по-малко челно съпротивление.

Пилоти на тима и тази година ще бъдат Карлос Сайнц и Ландо Норис. Испанецът заяви, че харесва новото оцветяване. Той отбеляза, че колата е по-изтънена.

„Знам колкото много усилия и страст сме вложили в тази кола през зимата, обясни Сайнц. – Работихме изключително здраво, за да подобрим всеки един детайл. Миналия сезон направихме солиден скок. Но не можем да си позволим да се отпуснем през 2020 г., ако искаме да намалим разликата спрямо топтимовете.“

Спортният директор на Макларън Андреас Зайдъл заяви, че в тима трябва да бъдат оптимисти, но и реалисти. Преди няколко седмици германецът каза, че тимът едва ли ще може да завърши по-напред от 4-ото място при конструкторите.

„Изключително горд съм от целия отбор днес, каза изпълнителният директор на тима Зак Браун. – Миналият сезон постигнахме това, което си поставихме за цел – да завършим 4-и при конструкторите. Сега се готвим за изключително конкурентен сезон, като оставаме умерени и фокусирани.“