Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън вече работи по новости за MCL60, надява се да са готови...

Макларън вече работи по новости за MCL60, надява се да са готови за Баку

946
0
Макларън MCL60
снимка: Макларън

Тимът на Макларън вече има новости за новия си болид MCL60, които са в производствена фаза, тъй като в отбора не са напълно доволни от версията, която бе показана снощи. Според шефа на отбора Андреа Стела през сезона тепърва ще има сериозен напредък благодарение и на новия аеродинамичен тунел, който се очаква да заработи до няколко месеца.

„Настройката ни е много реалистична в краткосрочен план. Вече имаме новости, които са в производствена фаза и ще се появят на писта скоро след началото на сезона. Те би трябвало да ни помогнат да направим прилична крачка напред. На доста късен стадий от проекта открихме посока на работа в някои области, която води до наистина добри резултати. Не успяхме да се възползваме от това, затова говоря за новости в самото начало на сезона. Не сме наивни – наясно сме, че кажи-речи всеки отбор говори точно по същия начин“, коментира Стела

„Тепърва предстои по-сериозно развитие на тима. Ще припомня важността на това да разполагаш с нов аеродинамичен тунел. Нашият би трябвало да заработи около средата на годината. Тази стъпка ще е наистина голяма, не на последно място и заради промяната на методологиите ни. Да не забравяме, че идват още нов симулатор, както и ново производствено съоръжение. Това са огромни инвестиции и всичките ще са налице около средата на годината. Те ще ни помогнат в надпреварата да стигнем топ 4 през сезона, както и – да се надяваме – да се състезаваме за нещо повече.“

Стела обясни още, че при анализите на представянето си през сезон 2022 в Макларън са набелязали множество сфери, в които могат да постигнат подобрение.

„Добрата новина е, че работихме по кажи-речи всички тях. Няма да навлизам в подробности, но става дума основно за аеродинамика. Цялата игра във Формула 1 е свързана с аеродинамиката, тук няма никаква загадка. Има обаче и други неща, като взаимодействието на гумите с колата например. Това също се нуждаеше от малко работа и я свършихме през зимата. Не бяхме напълно доволни от болида си за представянето, но сме оптимисти, че скоро ще направим чудесна стъпка напред“, каза още ръководителят на Макларън.

Андреа Стела каза също така, че води политика на „реализъм“ в тима от Уокинг

Това според него е важно за самия отбор – да е наясно къде е и какво може да постигне. Той се надява новостите да са готови за четвъртия кръг от шампионата благодарение на голямата пауза през април, появила се вследствие отпадането на Гран при на Китай от календара.