Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън видимо се подобрява

Макларън видимо се подобрява

ClubS1 брой 227, юни 2019

1481
0

Не крия, че съм видимо доволен от онова, което виждам в Макларън тази година. Промяната не е само във видимия напредък, който отбелязва колата спрямо миналия сезон и тези на съперниците, и то на различен тип писти. Приятно съм впечатлен обаче и от начина, по който тимът работи, от по-приятелското настроение, от отношението към медиите.

В Уокинг, изглежда, най-после са си дали сметка, че годините на световна слава отдавна са отминали и екипът трябва отново да извърви дълъг път, за да се върне на върха

Да, вече ги няма огромните ресурси от големите спонсори. Но тимът е все още отлично оборудван и постепенно изгражда нова структура на управление и развитие. В тази връзка с удоволствие се срещам с един от младите пилоти на тима Карлос Сайнц, който в много по-свободната атмосфера на екипа днес ни дава още малко информация за колата, за развитието, за новите шефове и работата си с Ландо Норис. Впечатлен съм наистина, и то приятно от Макларън.

Не по-малко добро впечатление ми направиха и новите опити на Ферари да комуникира по-добре с медиите в Монако

Но и там отново станахме свидетели на проблемите, които екипът има тази година в реакциите и начина си на работа.

Положително развитие показа и Ред Бул. Тяхната скорост по острите завои отново даде надежда, че Биковете ще опитат да се борят поне за позициите на подиума. А защо не и за победите отново в края на сезона.

Иначе, да, в Мерцедес изглеждат извънземни, но и те правят грешки, като избора на гуми при смените в Монте Карло, или моментите, в които пускаха пилотите си в Q3.

И макар в началото на лятото вече да е трудно да се мисли, че Мерцедес ще бъдат изобщо застрашени, в крайна сметка до края на сезона във Формула 1 има още много време. А и дори само Валтери Ботас изглежда в състояние да направи шампионата интересен.

Списанието е в продажба от 07.06.2019 в разпространителската мрежа. В електронен формат може да намерите в сайта e-spisanie.com