Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън все още начело и при пилотите, и при конструкторите

Макларън все още начело и при пилотите, и при конструкторите

33
0

Люис Хамилтън (Макларън) увеличи аванса си в генералното класиране при пилотите на 7 точки пред Фелипе Маса (Ферари) след напрегната Гран при на Сингапур. При конструкторите обаче преднината на отбора му е едва една точка пред Скудерията и битката за двете титли определено ще е жестока в последните три кръга за сезон 2008 г.
Добър край на труден уикенд на една фантастична нова писта – коментира Хамилтън след финала. – Стартирах добре, но задните ми гуми се износиха твърде бързо и въпреки че темпото ми не бе лошо, не бях в позиция да гоня Фелипе [Маса] пред мен. След първия ми питстоп бях зад Дейвид [Култард] и въпреки че бях явно по-бърз, бе наистина трудно да го изпреваря.
Хамилтън допълни, че след втория рестарт (при прибирането на колата за сигурност, която излезе заради катастрофата на Адриан Сутил) е опитвал да върви възможно най-близо до Нико Розберг (Уилямс), но не е искал да рискува.
Състезанието бе далеч по-объркано за Хейки Ковалайнен, като той финишира 19-и. Финландецът леко се удари с Роберт Кубица (BMW Заубер) на старта и подът на колата му бе леко повреден вследствие на инцидента.
Загубих концентрация и още две коли ме изпревариха. След излизането на колата за сигурност с Люис влязохме едновременно в пита и трябваше да си чакам реда. След състезанието стана още по-странно, като през повечето време бях в трафик и нямах шанс за изпреварвания. По средата на дистанцията имах проблеми със спирачките и се наложи да ги пазя до финала – допълни картината на състезанието си Ковалайнен.