Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън все още не разбират работата на крилата при Ред Бул и...

Макларън все още не разбират работата на крилата при Ред Бул и Ферари

44
0

Главният инженер на Макларън – Пади Лоуи, призна, че в тима все още не знаят как да копират огъващите се предни крила, които използваха Ферари и Ред Бул в Германия.

Легалността на тези елементи бе поставена под съмнение от някои специалисти и отбори, но в крайна сметка ФИА заключи, че те отговарят на правилника, затова сега останалите отбори ще се опитат да ги копират. Крилата могат да се огъват с 25мм по-близо до асфалта, като по този начин разбира се се постига повече аеродинамично притискане.

„Видях доста снимки на тази ситуация. Ние и не само ние вярваме, че два автомобила – тези на Ферари и Ред Бул, имат крила, които достигат много по-ниска позиция от тази, която имаме при нас.

Това, което виждаме е един феномен. Той може да е изцяло легитимен, а може и да не е. Все още не можем да го разберем.

Става въпрос за разлика от доста градуси, така че е трудно да се обясни с относително малките ефекти на теглото на горивото, налягането в гумите или пък високоскоростните настройки. Тези неща влияят на колата в относително малък аспект – много по-малък от градуса, който можем да видим на снимките.

В момента работим наистина много усилено, за да го разберем, и ако видим че може да донесе полза и на нас, да го направим“, обясни Лоуи.