Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Нямаме план Б, ако нещата с Хонда се провалят

Макларън: Нямаме план Б, ако нещата с Хонда се провалят

27
0

Екипът на Макларън няма резервен план, ако партньорството с Хонда се провали. Това заяви спортният директор на отбора Ерик Булие. Според него обаче японците са се отдали на Формула 1 и Макларън за много години напред и ще направят всичко необходимо, за да постигнат успех заедно. В Макларън не мисли за други доставчици на двигатели, обещава Булие.

„Нямаме план Б, заяви Булие. – От нас си зависи нещата да потръгнат. Като в брака – понякога има стрес, но продължаваме да вървим по същия път. Вярата ни идва от факта, че Хонда са се отдали дългосрочно на спорта и съоръженията, които са построили, са невероятни. Трябва да ги оставим да се аклиматизират, да натрупат малко опит и да изградят правилния процес на работа. Когато построят машината, тя ще е солидна“.

Макларън и Хонда подновиха партньорството си през 2015 г. с надеждата да повторят успехите си от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. През сезона досега представянето на тандема е доста лошо, най-вече заради слабата издръжливост на задвижващата система на Хонда и ниската й мощност.

Затова Булие признава, че е разочарован от липсата на силни резултати:

„Не мисля, че трябва да сравняваме ситуацията с тази през 80-те, защото тогава Хонда се присъединиха към Макларън след 5 години във Формула 1, а днес започват наново с нас. Те имат много ресурси, но започнаха да работят по двигателя само преди 2 години, а това не е достатъчно време за подготовка, за да си конкурентен в този спорт.”