Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще ползва 6-и двигател без наказание

Макларън ще ползва 6-и двигател без наказание

59
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Хонда е получила уведомление от ФИА, че може да използва 6-а задвижваща система за сезона, без пилотите на тима клиент – Макларън, да получат наказание в стартовата решетка. Световният съвет на федерацията прие официално правилото новите доставчици на мотори, какъвто е Хонда, да получават право да използват 5-и двигател за един сезон без санкция за пилотите.

Проблемът при японците обаче идва от това, че техният клиент Макларън вече беше наказан с преместване назад в решетката за използването на 5-и мотор в Гран при на Австрия преди новото правило да бъде прието. Затова за компенсация тимът ще получи правото да ползва 6-а задвижваща система без ново наказание.

Преди 10-ина дни се появиха информации, че ако Макларън и Хонда получат разрешение да използват 6-а задвижваща система без наказание, то за Унгария тимът ще използва подобрена версия на двигателя, при която са използвани 3 от токените за развитие и подобрения. Засега решението по случая дали ще се ползва нов подобрен мотор или не официално още не е обявено. Очаква се то да е ясно преди първата свободна тренировка в петък.