Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън тества нови решения за скоростната кутия

Макларън тества нови решения за скоростната кутия

41
0

Екипът на Макларън ще изпробва нови решения за скоростната си кутия по време на петъчните свободни тренировки за Гран при на Япония утре. Целта е да бъдат избегнати повредите, които получиха в трансмисията Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън по време на състезанието в Сингапур. И двамата не стигнаха до финала и изпуснаха добър шанс да спечелят точки.

След случилото се, Макларън пристигна на Сузука с някои доработки и промени по скоростната кутия, с които се надява да се предпази от подобни неприятни случки в следващите състезания до края на сезона.

„Трябва да си научим уроците от всичко, което правим, заяви в тази връзка Алонсо. – Миналата седмица в Сингапур имахме 2 отпадания заради прегряване на скоростната кутия. Вникнахме дълбоко в проблемите, измислихме решения и ще ги тестваме утре в тренировките. Това е единственото нещо, което можем да направим.”

Според Алонсо на Сузука тимът няма да бъде толкова зле, както на Спа и Монца, където двигателният имаше голямо значение, но няма да бъде и толкова добре, колкото в Сингапур. „Мисля, че ще бъде нещо по средата, добави испанецът. – Трябва да изчакаме и да видим как трасето ще пасне на колата ни.”