Начало Formula E News Макниш: В момента ти трябва перфектен ден, за да спечелиш във Формула...

Макниш: В момента ти трябва перфектен ден, за да спечелиш във Формула Е

116
0
Даниел Абт
Даниел Абт; снимка: Формула Е

Париж е втората надпревара в Европа за отборите от Формула Е през сезон 2018/2019. Седем различни пилоти спечелиха проведените досега седем кръга и разликите в генералните класирания са много малки. Състезателите на Ауди Спорт АБТ Шефлер Даниел Абт и Лукас ди Граси обаче са твърдо решени да се борят във френската столица за връщане на подиума.

Абт е десети в подреждането при пилотите – на 21 точки от лидера в момента Жером д’Амброзио (неговият актив е 65 точки)

Ди Граси пък е на пета позиция, само на 7 пункта от пилота на Махиндра.

„Отборът и автомобилът ни се състезават в челото. В Рим бе отбелязана хилядната точка във Формула Е. Конкуренцията обаче е изключително ожесточена”, отбеляза шефът на Ауди в първенството Алан Макниш.

„7 победители в 7 старта, първите шестима в генералното класиране са събрани в 10 точки – точната разлика между това да финишираш първи или трети в събота. Ние участваме в тази битка, но понастоящем ти е необходим перфектен ден, за да спечелиш във Формула Е. Сега се фокусираме да постигнем именно това в Париж.”

Състезанието във Франция е уникално. В деня преди надпреварата туристическите автобуси все още преминават през питлейна! Дългото 1,920 км трасе е разположено в близост до Айфеловата кула, Шан-з-Елизе и река Сена.

Ди Граси вече има победа в парижката еПри – през 2016/2017 г., когато спечели и първенството. В следващото издание на надпреварата той отпадна, а миналия сезон взе още един подиум.

„Шампионатът ни става все по-труден: всеки може да спечели полпозишън и победа. Париж няма да е изключение”, заяви Ди Граси

„Затова трябва да се трудим упорито. Представянето в квалификацията ще е от решаващо значение. Отново ще съм в първата група, което без съмнение не е предимство. Достигането на SuperPole обаче не е невъзможно и точно това ще е целта ни, за да вземем оптимална стартова позиция за състезанието.”

Абт имаше шест последователни класирания в точките преди технически проблем да спре тази му серия в Рим. Той обаче прие философски станалото.

„Случват се и такива дни във Формула Е. Понякога ситуацията просто не зависи от теб. Знаем, че можем да се справим по-добре в Париж. За мен тази надпревара е един от важните моменти в шампионата. Провежда се на изключителна локация в сърцето на града. Точно това прави първенството ни толкова специално”, коментира Абт.