Начало Лайфстайл Макс Телеком обяви търговския старт на първата 4G LTE мрежа в България

Макс Телеком обяви търговския старт на първата 4G LTE мрежа в България

45
0

Телекомуникационният оператор Макс Телеком стартира днес официално търговската си 4G LTE мрежа в България. Първата търговски достъпна публична 4G LTE мрежа за мобилен интернет достъп у нас става факт в съответствие с плановете, представени от компанията по-рано тази година за търговски старт през първото полугодие на 2014 г.

Първата високоскоростната 4G LTE услуга на Макс ще бъде предлагана в ексклузивно партньорство с партньорите на Apple за България и e достъпна само чрез СИМ карта, предоставена от Макс Телеком. Всички потребители, които закупят Cellular Apple iPad от 20 май до 30 юни, ще получат безплатно 4G LTE мобилен интернет с валидност до 30 септември тази година. Услугата се предлага в магазините на Макс и чрез партньорите на Apple в София, Русе, Стара Загора, Сливен и Банско. За да направят предложението още по-неустоимо, партньорите на Apple iStyle, Технополис и Техномаркет предлагат допълнителна отстъпка от 12% от цената на iPad Air Cellular 16 GB (редовна цена в магазините – 1199 лв.), който сега ще бъде предлаган на нова, промоционална цена от 1049 лв.

Макс има предложение и за тези, които вече притежават 4G LTE съвместим таблет, да се възползват от високоскоростния мобилен интернет „4G 4U“. Тези клиенти ще получат неограничен 4G LTE трафик до края на септември, ако закупят стартов пакет на еднократна цена от 10 лв. Конкурентни ценови пакети за абонамент ще им бъдат предложени, след изтичане на този тестови период. Щастливи сме да обявим началото на този нов етап в нашата дейност. Положихме много големи усилия да превърнем в реалност тази наша мечта и това не би било възможно без усилията на всички наши служители и партньори. Българският пазар е добре развит и вярваме, че е готов да премине на следващото ниво на технологично развитие– каза изпълнителният директор на Макс Питър Ковел.

Започваме с много актрактивни предложения за потребителите на Apple и 4G съвместими таблети, защото бихме искали те да бъдат първите, тестващи нашите нови услуги и да демонстрираме колко добре могат да вървят заедно технологиите от висок клас. Вярваме, че 4G LTE мобилната интернет услуга е най-подходяща за таблетите от най-висок клас. Скоро на пазара ще има още оферти от нас за повече устройства и повече продукти– добави г-н Ковел.

От средата на миналата година, Макс Телеком работи много активно за разработването на една нова пазарна ниша, отличаваща се от настоящите фиксиран и мобилни интернет услуги. Това наложи пълна промяна в модела на управление, което рефлектира върху имиджа на компанията и взаимоотношенията с клиентите. Компанията се ребрандира под името Макс и ще присъства на българския пазар с нова визуална идентичност. Новият корпоративен образ включва промяна в името, ново лого, цветове, подмяна на брандинга на търговската мрежа, по-лесен и функционален уебсайт.