Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен след успеха в Абу Даби: Ще се насладя на победата...

Макс Верстапен след успеха в Абу Даби: Ще се насладя на победата и пътуването до дома

1374
0
Макс Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен спечели втори успех за сезон 2020 в надпреварата на Яс Марина. Пилотът на Ред Бул стартира от полпозишън и бе безгрешен до финала на състезанието. Това бе десета победа в кариерата на младия състезател. Нидерландецът сподели, че това е било една от най-лесните му победи и най-важното нещо е било да контролира сцеплението в гумите.

„Последните два дни бяха прекрасни. Направих добър старт и след това контролирах темпото си. Балансът на колата бе отличен. Направихме всичкo по най-добрия начин. Като си най-отпред е по-лесно можеш да контролираш надпреварата, което определено ти улеснява живота“, сподели Верстапен.

За разлика от състезателите на Мерцедес, Макс реши да не прави донъти след края на надпреварата и се запъти директно към подиума.

„Реших да се насладя на успеха и на пътуването към дома“, обобщи Верстапен.

В същото време съотборникът на Верстапен Алекс Албон остана на четвърта позиция, като в края на надпреварата доближи Хамилтън на по-малко от две секунди. Тайландецът все още не е подновил своя договор с Ред Бул, но заяви, че в момента не мисли за бъдещето си в тима от Милтън Кийс.

„Страхотен резултат за края на сезона. Колата бе добра през целия уикенд. Още няколко обиколки и можеше да съм на подиума. Сега искам да се прибера вкъщи и да прекарам празниците със семейството ми“, обясни Албон.