Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен ще търси реванш в Гран при на Великобритания, твърди баща...

Макс Верстапен ще търси реванш в Гран при на Великобритания, твърди баща му

2364
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен; снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен ще търси реванш в тазгодишната Гран при на Великобритания заради случилото се през сезон 2021 на пистата Силвърстоун, твърди баща му Йос Верстапен. Ударът между Люис Хамилтън и пилота на Ред Бул в началото на английския кръг в календара бе един от най-противоречивите моменти през целия минал сезон. Пилотът на Ред Бул се блъсна в предпазна бариера. Впоследствие бе откаран в болница за прегледи. Хамилтън получи наказание от 10 секунди за инцидента, след което спечели състезанието. От Ред Бул призоваваха за отстраняване на седемкратния световен шампион. Верстапен заяви, че санкцията била непропорционална за действията на съперника му. Тогавашният рейс директор Майкъл Маси обясни, че при разглеждане на подобни случаи последиците не се взимат предвид. Разправиите продължиха месеци наред.

На въпрос дали Макс ще търси реванш в тазгодишната надпревара на Силвърстоун Йос Верстапен отговори: „Всички знаем.“

„И би трябвало да е силен там. По принцип отборите имат новости, така че винаги е по-добре да изчакаме и да видим какво наистина ще стане. Но моето усещане е, че всичко ще е наред. Макс не се тревожи за нищо. Винаги се справя прекрасно. В нормални условия и там ще е много силен“, допълни Йос пред RTL.

Междувременно Кристиан Хорнер отправи предупреждение към Серхио Перес.

Шефът на Ред Бул в F1 сподели пред Кеймбридж Юниън, че вторият кокпит в тима от Милтън Кийнс все пак зависи от представянето

„Решението ни да задържим Серхио за още две години блокира мястото, освен ако, разбира се, той не се провали съвсем поради каквато и да е причина през 2023-та или в началото на 2024 г. Подобна ситуация е изключително разочароваща за някого като Пиер Гасли или Алекс [Албон]. Ние ще се постараем да ги задържим във Формула 1, за да можем да ги наблюдаваме и да виждаме как се развиваме. В крайна сметка Серхио не се подмладява. Сега е на 32 години, това може и да му е последният договор“, коментира Хорнер.