Начало Автомобили Максимална сигурност – спирачни системи с компоненти Bosch

Максимална сигурност – спирачни системи с компоненти Bosch

216
0
bosch

Наред със състоянието и качеството на спирачните дискове и накладки, готовността на спирачната система да реагира максимално ефективно в случай на необходимост се определя най-вече от хидравличните компоненти на системата. В богатия асортимент на Бош автомобилните сервизи могат да намерят всичко необходимо за качествена поддръжка и ремонт на спирачни системи.

В тази област Бош прави мащабни инвестиции в производствени мощности и през следващите две години ще увеличи значително своя капацитет в производството на спирачни накладки в Meксико и Китай. Планира се разширение и в германските заводи на фирмата, като капацитетът за ремонт на спирачни апарати в град Гьотинген и производството на спирачни дискове в град Брайденбах, провинция Хесен също ще бъде увеличен.

При необходимост от подмяна на износени или повредени хидравлични елементи, сервизните специалисти също могат да разчитат на пълната гама продукти на Бош за обслужване и ремонт на спирачната система. Наред със спирачните дискове и накладки, тя съдържа главни и колесни хидравлични спирачни цилиндри, спирачни апарати и тръбопроводи с познатото високо качество за първоначално вграждане. При главните спирачни цилиндри гамата покрива 80% от пазара, а при колесните цилиндри покритието достига цели 95 %. Предлагат се и компоненти за модерни спирачни системи с електронни устройства като разработените от специалистите на Бош ABS и ESP. Вследствие на това, търговският асортимент на Бош е в състояние да предостави резервни части за почти всеки автомобил на европейския пазар. Цялостната гама компоненти за ремонт на спирачни системи в момента обхваща 26 продуктови линии с над 10 000 отделни позиции.

Качество и сигурност
Главните и колесни спирачни цилиндри Bosch са с отляти от чугун или алуминиеви сплави корпуси, а повърхностното им покритие без съдържание на Cr6 отговаря на законовите предписания. За маслените уплътнения, уплътненията под налягане и прахозащитните маншони Бош използва изключително висококачествени материали, гарантиращи сигурно предотвратяване на течовете и проникването на замърсявания и влага. Дългогодишният опит в производството на компоненти за първоначално вграждане, както и изследователската и развойна компетентност на Бош в качеството му на системен доставчик на цялостни спирачни уредби гарантират максимално качество и сигурност и при частите за сервизно обслужване.

„Eлектронните гаечни ключове”
В допълнение, гамата от продукти за ремонт и обслужване на спирачни системи на Бош включва специални инструменти и т.нар. „електронни гаечни ключове” – с помощта на диагностичните стендове за електронни управляващи модули от серията KTS и програмните продукти ESI[tronic], сервизните специалисти са в състояние да провеждат прецизна диагностика на нарастващия брой електронни системи в състава на спирачната уредба и да извършват съответните настройки след ремонт. По този начин сервизните центрове могат да получат всичко необходимо за обслужването на спирачни системи от един доставчик – от диагностичния софтуер през резервните части до специалните инструменти.