Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля и Сутил гледат философски след разочарованието

Маля и Сутил гледат философски след разочарованието

34
0

Отборът на Форс Индия отпътува отново разочарован към базата си в Силвърстоун, след като изпусна почти сигурни първи точки в Гран при на Германия.

Адриан Сутил успя да спечели седма позиция в квалификацията и въпреки че загуби една позиция на старта, скоро след това вече се бореше с лидерите.

В един момент младият германец се движеше дори четвърти, като в 26-тата обиколка влезе в бокса за първия си предвиден стоп. На излизане обаче той се оказа колело до колело с Кими Райконен, като при влизането им в първия завой двете коли се докоснаха. Това бе обикновен състезателен инцидент, но и сложи край на надеждите на тима за точки. Сутил влезе в бокса в следващата обиколка за смяна на предно крило, с което практически състезанието за него приключи. Германецът завърши накрая на 15-та позиция. Съотборникът му Джанкарло Фисикела потегли от 18-то място и завърши 11-ти. Въпреки разочарованието отборът като цяло бележи видим прогрес.

„Много съм горд от отбора и двамата ни пилоти“ – каза шефът на тима, Виджай Маля. „От свободните тренировки нататък ние направихме голяма крачка напред и представянето ни определено бе конкурентно. Разочароващото е, че след такъв страхотен уикенд нямаме точки… Следващото състезание е след само няколко седмици, така че ще се префокусираме върху това и ще се опитаме да свършим работата в Унгария.“

Сутил също се опита да погледне от положителната страна: „Не трябва да сме толкова разочаровани от резултата, тъй като имахме силен уикенд, а следващият такъв наближава.“