Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля иска само най-бързите пилоти за Форс Индия

Маля иска само най-бързите пилоти за Форс Индия

31
0
Виджай Маля,Форс Индия

Видай Маля заяви, че единственият му критерий относно избора на бъдещите пилоти на Форс Индия ще бъде бързината им.

За момента и двамата пилоти на тима – Адриан Сутил и Витантонио Лиуци, са убедени, че ще запазят местата си догодина, но същевременно слуховете свързват поне още 3-ма пилоти с индийския отбор догодина.

Самият Маля за момента не потвърждава или отрича нищо, но това, което заяви е, че за него няма никакво значение нито дали даден пилот е индиец или не, нито пък с какви средства разполагат спонсорите му.

„Всички продължават да ме питат за индийски пилот и въпреки че без съмнение с удоволствие бих дал кола на индийски състезател, ние сме изхарчили стотици милиони долари разивайки този автомобил заради няколко десети от секундата. Затова аз няма как да направя компромис с качеството и уменията на пилотите си.

В момента имаме само един или двама индийски пилоти и им дадохме възможност да карат на симулатора ни срещу другите възможни опции. Ще вземем такова решение, което ще е най-добро за интересите на отбора, защото определено искаме да печелим точки и искаме да се качим на подиума.

Нищо не би ми доставило по-голямо удоволствие от това да сме на подиума в първата индийска Гран при през 2011-та. Но ние се нуждаем от пилотите, които имат способностите да ни помогнат да постигнем това“, категоричен е индийският милиардер.