Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля: Надминахме очакванията си

Маля: Надминахме очакванията си

31
0

Шефът на Форс Индия Виджай Маля е изключително доволен от представянето на тима през този сезон. В момента базираният в Силвърстоун отбор е на девето място при конструкторите, като в няколко състезания показа много висока скорост.

Маля се надяваше да спечели точки до петия кръг в Испания, но в крайна сметка трябваше да почака до Гран при на Белгия в края на август. За сметка на това обаче Джанкарло Фисикела не само спечели точки, но и се качи на подиума.

В началото на годината исках да спечелим точки, но и да покажем подобрение във всяка една област“ – коментира индиецът. „Поучихме се от грешките миналия сезон и оптимизирахме процесите, процедурите и работните практики. Това ни помогна да спечелим точки и да бъдем горди от постиженията си.“

В момента Фисикела – който бе заменен от Витантонио Лиуци – и Адриан Сутил са 15-ти и 16-ти в класирането при пилотите. По този повод Маля допълни: „Бих казал, че тази година надмина очакванията ни, тъй като постигнахме подиум, пол позишън и най-бърза обиколка. Наистина можем да се гордеем от това.

Индиецът се надява, че отборът ще продължи да демонстрира прогрес и през 2010 година, когато ще има общо 26 коли.