Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля: Отличен сезон за Форс Индия

Маля: Отличен сезон за Форс Индия

65
0

15-и и 17-и завършиха Гран при на Абу Даби пилотите на Форс Индия Витантонио Лиуци и Адриан Сутил. Двамата започнаха състезанието от дъното на грида и бяха наясно, че преследването на точки е трудна цел, но въпреки това се бориха упорито до финала.

– Имахме някои проблеми в началото на състезанието и се наложи да спра в пита по-рано от предвиденото, за да сложа нови гуми. Стратегията с два бокса бе правилната за нас, въпреки че не спечелихме нищо. Но като цяло сезонът бе добър, с обичайните хубави моменти и спадове, но в сравнение с началото му напредъкът ни е огромен – с това можем да се гордеем – коментира Сутил.

Проблем със спирачките почти от старта на състезанието на Яс Марина Бей пък тормозеше Лиуци.

– Бях зад Уилямс и една от Тойоти-те в различни етапи от надпреварата, така че можеше да сме някъде около средата на колоната. Меките гуми в първите 15 тура обаче дестабилизираха задницата. Искаше ми се да взема точки, но съм доволен и от това, че показахме добра форма в петте ми старта с тима – заяви Тонио.
Отборът завършва 2009 г. на 9-о място при конструкторите с 13 точки. По-важното е обаче, че екипът записа подиум, полпозишън и най-бърза обиколка, което повишава очакванията за още по-добро представяне през следващия сезон още повече.

Пилотите се раздадоха до последния тур – не можех да искам повече – каза шефът на тима Виджай Маля. – Изкарахме отличен сезон с Форс Индия и благодаря на целия отбор – и на пистата, и в базите ни в Силвърстоун и Бракли – за невероятната отдаденост, довела до успехите ни. От тук нататък ще надграждаме през зимата на 2010 г.