Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малък хаос в Монако преди старта

Малък хаос в Монако преди старта

60
0
Гран при на Монако

Часове преди началото на първите тренировки за Гран при на Монако в падока днес цареше невероятен хаос. Камионите още доставяха оборудване за моторхоумите и боксовете. Всичко се монтираше при изключително свободен режим за запалянковци и жители на прочутото княжество. Пилоти като Люис Хамилтън рядко са толкова достъпни, идвайки пеша между още непоставените заграждения.

Малкото време след състезанието в Барселона (която бе преди три дни) и надпреварата в Монако направо изправи на нокти и организаторите.

Днес нищо не бе готово – нито програмите за състезанието, нито дори пасовете за пресата и за автомобилите. В пресцентъра се влизаше ако те познават или си носиш акредитационната форма от федерацията.

Времето обаче е чудесно – топло, 28 градуса на въздуха и това разведри иначе малко напрегнатата обстановка.

За да си подсигурят по-спокоен уикенд, Ред Бул например направо бяха сглобили огромната си Енергийна станция в Монако вместо да я разнасят до Турция.

Част от пилотите пък бяха запитани на първата пресконференция днес нужно ли е все така да има свободен ден в петък в Кньжеството и това допълнително да натоварва всички.

Странно е, но е традиция. Това е най-дългият ни уикенд през цялата година – каза Ярно Трули, който спечели тук през 2004 г. – Честно казано не знам какво точно ще правя в петък, ще покарам вероятно колело за тренировка, но ще имам и много работа с медиите с гостите, такива неща.