Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо и Хюлкенберг се надяват да вземат точки в Гран при на...

Малдонадо и Хюлкенберг се надяват да вземат точки в Гран при на САЩ

27
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо (Уилямс) и Нико Хюлкенберг (Форс Индия) бяха пилотите на екипи извън топ 5, класирали се сред най-бързите 10 в квалификацията за Гран при на САЩ. Двамата записаха съответно десето и осмо време, като немският състезател ще отиде една позиция напред на грида заради наказанието на Ромейн Грожан (Лотус).

Това бе десето класиране за Малдонадо в топ 10 на квалификация този сезон, докато съотборникът му Бруно Сена отново не стигна Q3 – това се удаде на бразилеца само веднъж в изминалите 19 сесии за разпределение местата на грида (в Унгария).

Уилямс работиха доста по настройките на FW34 след петъчните свободни тренировки и постигнаха по-добър баланс в последната сесия. И двамата пилоти на тима имаха проблеми като останалите си колеги със загряването на гумите. Конкретно Малдонадо се оплака, че в Q3 колата му се е дестабилизирала в сравнение с Q1 и Q2.

Скоростта ни не бе добра през първия ден, докато в квалификацията нещата се развиха далеч по-благоприятно. За съжаление в последната част нямах достатъчно сцепление, тъй като бе сложно да накараме гумите да работят както трябва. Важно е обаче, че сме в топ 10 за състезанието. Това ни кара да се надяваме да спечелим повече точки. По цялото трасе виждам венецуелски знамена – надпреварата е близо до родината ми и подкрепата е невероятна – коментира Пастор.

Сена призна, че негова грешка в 19-ти завой в Q2 му е коствала около половин секунда.

Хюлкенберг също бе доволен от положените усилия и резултата си в квалификацията. Немският пилот бе с осмо време.

Последната ми обиколка в Q3 не бе лоша, но в някои завои имаше кола на Уилямс пред мен, така че вероятно бях в състояние да съм още малко по-бърз. Чувствам се уверен, тъй като темпото ни в дълга серия е наистина добро – каза Нико.

Неговият съекипник Пол ди Реста е с едва 13-то време. Обяснението му за изоставането бяха основно гумите.

Нико така или иначе има по-агресивен стил на управление от моя и може би затова при него нещата се получиха повече. Като че ли загря по-добре гумите. Хубавото е, че 13-о място е откъм чистата страна на пистата – добави шотландецът.