Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо: Изобщо нямам представа защо ме наказаха този път

Малдонадо: Изобщо нямам представа защо ме наказаха този път

80
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо получи поредното си наказание тази година по време на Гран при на Унгария, но този път заяви, че няма никаква представа защо стюардите са му наложили санкция. Пилотът на Уилямс водеше битка с Пол ди Реста (Форс Индия), при която шотландецът излезе от трасето. Това струва на венецуелеца минаване през питлейна. Той обаче е убеден, че маневрата му е била съвсем правилна и не бе сигурен дали наказанията от Валенсия и Силвърстоун не са повлияли за взимането на решението.

Този път си беше нормално действие и определено нямам представа за какво беше санкцията. Имаше леко подпиране, но това е спортът. Ситуацията при битката на Кими Райконен и Ромейн Грожан да бе горе-долу същата. Контактът бе много малък. Той (Ди Реста – б.р.) реши да отвори кривата и изобщо цялото нещо не бе кой знае какво според мен – обясни Малдонадо.

Венецуелецът е убеден, че санкцията му е коствала шанса да се бори за десетото място и съответно за точка.

Главният инженер на Уилямс Марк Гилан подкрепи състезателя – той вярва, че действието му е било съвсем разумно.

Маневрата беше наред. Пастор тръгна да изпреварва Ди Реста, за секунда се изпързаля в началото, но Ди Реста му отстъпи малко място и той си го взе. Не очаквахме наказанието, но ще го приемем и продължаваме напред. Може и да не е оказало влияние върху крайния резултат, но въпреки това е разочароващо – допълни Гилан.