Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо с катастрофа и по време на симулация

Малдонадо с катастрофа и по време на симулация

35
0
Пастор Малдонадо,Уилямс,Унгария

Представянето на Пастор Малдонадо пред собствена публика се превърна в истинско фиаско. Победителят в Гран при на Испания от тази година трябваше да представи в столицата на Венецуела, Каракас, освен спечеления трофей и колата на Уилямс от миналата година, FW33, с която трябваше да направи и демонстрация пред родна публика.

Още в първите метри на шоуто обаче 27-годишният пилот изгуби управление върху колата си на притежаващия много малко сцепление асфалт на паркинга Los Proceres и се удари със задната си лява гума в бордюр. Щетите по болида бяха толкова сериозни, че той не успя да продължи предвидената програма.

За радост на 20-те хиляди души, дошли да приветстват своя любимец, все пак демонстрациите продължиха с участието на Родолфо Гонзалес и неговия болид от GP2. Гонзалес подобно на Малдонадо е подкрепян от държавната петролна компания PDVSA. Именно за среща със спонсорите в Каракас бяха дошли също Франк Уилямс и Тото Волф. Двамата вероятно не са останали очаровани от представянето на своя пилот.

С оглед на многобройните инциденти на Малдонадо през този сезон, в Унгария той на шега обясни, че най-добре би било, ако кара сам на пистата. Явно дори при това условие той е способен да направи катастрофа…