Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо с прекрасни първи впечатления от Уилямс и новия FW33

Малдонадо с прекрасни първи впечатления от Уилямс и новия FW33

48
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо направи първите си обиколки като титулярен пилот във Формула 1 вчера. Венецуелецът нямаше възможност да кара дълго, но целта му бе запознаване с автомобила, след което разказа впечатленията си от него.

– Кара ли с KERS и подвижното задно крило вчера?

– Не използвахме KERS. В някои обиколки пуснах системата за движение на задното крило, но не в кой знае колко. Вчерашното излизане бе просто да седна в кокпита, за да придобия първоначално впечатление и да събера данни.

– Влезе ли в час с новите системи, за да можеш да се концентрираш върху работата?

– Все още не, но мисля, че това важи за всички. Не е лесно, тъй като сме доста заети по време на обиколка. Но придобивам увереност с всеки изминат тур и се чувствам готов да си свърша работата.

– Какво мислиш за гумите Пирели?

– Скоростта е горе-долу една и съща, но трябва да управляваш различно отделните типове. Не съм карал кой знае колко, така че ще имам по-добра идея след известно време на трасето.

– Какво е усещането ти за FW33?

– Усещането е наистина добро. Трябва да адаптираме някои части от настройките на автомобила към моя стил и може би аз трябва да променя някои неща. Вчера не карах много време, но ще видим как ще потръгне днес и в идващите тестове.

– Каква е най-голямата разлика между GP2 и Формула 1?

– Има някои разлики, но трябва да продължа с изпитанията, да направя повече дълги серии, за да разбера повече различните системи в болида. По време на предсезонни тестове има страшно много неща за прегледи и вършене, които едва сега започвам. Според мен най-голямата разлика е в хората, работещи в отбора – във Формула 1са много повече и вършат какво ли не наоколо.

– Подобри ли се физическата ти подготовка?

– Физическата подготовка се променя непрекъснато, ако тренираш непрестанно. Аз тичам много, освен това подобрих диетата си и съм малко по-лек в момента, но това е за доброто на екипа. Надявам се и на мен да помогне през сезона!

– Какво е усещането да си в чисто нова кола в сравнение с FW32, която кара в Абу Даби и бе развивана вече цяла година?

– Да стартираш от нула е доста различно. Миналата година трябваше да се съсредоточа единствено върху себе си и да се подобрявам тур след тур. Сега трябва да продължим да работим заедно, за да развиваме автомобила и ще сме доста заети. Чувството с екипа и инженерите ми обаче е чудесно. Знам, че изкарам страхотен сезон с тях.

– Каква е целта ти за 2011 г.?

– Да се уча, да съм наистина бърз, да направя най-доброто за отбора си и да се подобрявам старт след старт.

– Усещаш ли натиск моментално да покажеш скорост?

– Не, не усещам подобно напрежение. Ще дам най-доброто от себе си, за да разбера всичко и да дам максимума на отбора.