Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо се надявал оттеглянето на Розберг да му даде шанс да се...

Малдонадо се надявал оттеглянето на Розберг да му даде шанс да се върне в F1

21
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо заяви, че се надявал оттеглянето на Нико Розберг от спорта да му даде шанс да се върне във Формула 1. Венецуелецът кара за Уилямс в периода 2011-2013 г., а след това за Лотус (2014-2015 г.) В края на 2015 г. обаче, след като Лотус бе закупен от Рено, Малдонадо загуби мястото си. Така Пастор пропусна миналия сезон, а изглежда, че и за този няма да получи титулярно място. Всички позиции в отборите вече са заети, без тези в Мейнър. Но има голяма вероятност отборът да не участва в шампионата тази година, след като изпадна в несъстоятелност.

Освободеното от Розберг място бе заето от Валтери Ботас, а финландецът бе заменен в Уилямс с Фелипе Маса, който прие офертата да изкара още един сезон в тима, въпреки че през миналата година обяви оттеглянето си от Гран при. В Заубер пък второто място зае Паскал Верлайн. Затова Малдонадо се насочи към Индикар, където води преговори с екипа на KV Racing.

„Прегледах всички опции и още обмислям възможностите  за професионална състезателна програма за 2017 г., заяви Малдонадо. – И разбира се Формула 1 е една от категориите, които ме интересуват. Имах шанс да се върна, но исках това да стане само при добри условия.

Напускането на Розберг можеше да създаде ефекта на доминото, който да ми осигури добър шанс да се върна, но нещата се развиха по друг начин. Имаше възможност да отида в Заубер, който е добър тим с много опит, но премина през трудни времена. Реших, че условията не са добри и не удовлетворяват и двете страни.”

Относно шансовете си да кара в Индикар, Малдонадо заяви, че би го сторил само ако може да е в отбор, който да му даде шанс да бъде конкурентноспособен и да се бори за челните позиции. 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.