Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо търси начин да се върне във Ф1 през 2017 г.

Малдонадо търси начин да се върне във Ф1 през 2017 г.

28
0

Пастор Малдонадо обяви, че търси начин да се върне във Формула 1. Венецуелецът се състезава в Гран при от 2011 до 2015 г. за тимовете на Уилямс и Лотус, като през 2012 г. дори спечели победа за екипа на Франк Уилямс в Испания.

След това обаче кариерата му тръгна надолу, а след като петролната компания на родината му PDVSA спря да го спонсорира, той изгуби мястото си в Лотус (сегашния тим на Рено) в края на миналия сезон.

Самият Малдонадо живее в Монако и миналата седмица беше в падока за състезанието, на което потвърди информациите, че се оглежда за място в Менър, ако Рио Харианто бъде освободен в близко бъдеще.

„Искам да имам втори шанс във Ф1, защото още усещам, че мога да направя много във Ф1, заяви Малдонадо пред Аутоспорт. – Планът ми е да се върна. Не беше толкова зле да остана една година извън Ф1, като това ми даде време да разсъждавам.

Започнали сме преговори с няколко отбора и се опитваме да договорим нещо за следващата година. След 5 г. в спорта, мисля, че мога да свърша много добра работа. Никога не съм имал кола, с която да покажа таланта си.”