Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо уверен в скоростта на Уилямс след първите тренировки

Малдонадо уверен в скоростта на Уилямс след първите тренировки

57
0
Пастор Малдонадо

Работа по аеродинамиката и настройките на FW34 плюс проверки и сравнения на гумите за уикенда в Монако (софт и суперсофт) бяха основните задачи в програмата на Уилямс в първия ден за подготовка за шестия кръг от Формула 1 през 2012 г. Екипът, който спечели последното състезание в Испания, се сблъска със същите проблеми като съперниците си, породени от променливото време. Следобед едва петнадесетина минути от сесията бяха на сухо трасе, след което заваля и дъждът повлия и на техните планове.

Сутрешните изпитания бяха наистина продуктивни. И двамата ни пилоти успешно приключиха задачите си, но за съжаление имахме повече грижи в следобедните проби – обясни главният инженер Марк Гилан. – Състезателите ни са доволни от баланса на автомобилите, но все още имаме работа по тях, за да са в оптимална конфигурация за неделя.

Пастор Малдонадо продължава да се радва на повишено внимание в падока след чудесната си победа на Каталуния. Днес венецуелецът бе с пето време във втората тренировка.

Болидът вървеше наистина добре и изглежда конкурентоспособен, ако се съди от свършеното днес – коментира Малдонадо. – Срамота е, че следобед не карахме достатъчно, щеше ни се да съберем малко повече информация за гумите, но все пак имаме още една сесия в събота. Обичам тази писта и продължавам да смятам, че ще сме бързи в предстоящата Гран при.

Бруно Сена от своя страна кара и в двете тренировки, след като обикновено досега отстъпваше кокпита си за една от тях на Валтери Ботас. Бразилецът се радваше на повечето време зад волана, тъй като то му даде шанс да свикне постепенно с колата и представянето й по улиците на княжеството.

Не съм карал наистина конкурентен автомобил от няколко години, така че допълнителното време е добре дошло, за да си припомня пистата. Малко изостанахме заради дъжда, но нещата се подреждат – заяви той.