Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо в Лотус през 2014 г.

Малдонадо в Лотус през 2014 г.

24
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо ще кара в Лотус през сезон 2014 г., твърди немският Шпорт Билд. В публикацията се казва, че решението е било взето в понеделник.

Пилотът опитал през уикенда, когато се проведе финалната надпревара за сезона, да убеди спонсорите си от PDVSA да заложат на Заубер. Според него тимът от Енстън не е достатъчно надежден. От петролната компания обаче решили протежето им да продължи кариерата си точно в Лотус.

Според информацията вероятно става дума за допълнително сътрудничество – между PDVSA и Тотал, които работят с отбора досега, като то може да спаси бъдещето на екипа. Потенциалните инвеститори от Куантум така и не реализираха обещаните плащания. Ситуацията в Заубер е подобна – там под въпрос е договорът с няколко руски компании, а вследствие на това и присъединяването на Сергей Сироткин не е сигурно. Според последните информации на Петер Заубер и Мониша Калтенборн може да се наложи дори да продадат екипа, като се твърди, че имал заинтересовани инвеститори от САЩ.

Във Форс Индия пък най-вероятно ще карат Нико Хюлкенберг и Серхио Перес. Мениджърът на немския пилот Вернер Хайнц заяви, че решение за бъдещето на състезателя ще бъде взето до два-три дни. Изявлението на шефа на Макларън Мартин Уитмарш за това колко се радва, че Перес остава във Формула 1, пък бе прието като знак, че мексиканецът е постигнал споразумение с екипа от Силвърстоун.