Начало Moto News Малките класове са готови за първия тест

Малките класове са готови за първия тест

52
0

Бъдещите звезди в мотоциклетната Гран При са готови за първия си официален тест за 2014 г. Пилотите в класовете Moto2 и Moto3 се събират на пистата Рикардо Тормо във Валенсия от утре, 11 до 13 февруари.

В Moto2 шампионът за 2013 г. Пол Еспаргаро премина в MotoGP в екипа на Monster Yamaha Tech3. Така че няма по-добра мотивация на пилотите, които искат за завладеят овакантената корона в средния клас. Това може да е бившият съотборник на Еспаргаро – Тито Рабат, който отиде при Мика Калио в Marc VDS, на мястото на втория в шампионата за миналата година Скот Рединг, който спечели три победи. Рединг също сега е в MotoGP. Ожесточена конкуренция трябва да се очаква и от световния шампион в най-малки клас Moto3 Маверик Винялес. Той зае мястото на Рабат в Tuenti HP 40 Pons, където има за съотборник Луис Салом. Носителят на титлата в Moto3 за 2012 г. Сандро Кортезе, който миналата година дойде в Moto2, сега ще кара в Dynavolt Intact GP и е пълен с оптимизъм. Не трябва да забравяме и Caterham Moto Racing, които са нови в шампионата, но имат легендарни изяви в моторните спортове. Сега в тима ще карат бързия Йохан Зарко и Джош Херинг.

Има много вълнения през 2014 г., свързани и с най-малкия клас – Moto3. Промениха се правилата, лимитираха се обортите на двигателя. На фона на тези промени екипът на Емилио Алзамора Estrella Galicia 0,0 от KTM премина към Honda, но запази много бързия си пилот Алекс Ринс, който загуби миналата година титлата на последния завой в последното състезание и Алекс Маркес, брат на световния шампион в MotoGP Марк Маркес. Трябва да споменем, че един от водещите тимове Red Bull KTM Ajo сега привлече впечатляващия Джак Милър, заедно с шампиона в Red Bull MotoGP Rookies Cup Карел Ханика. Дъщерната компания на KTM – Husqvarna също влезе в шампионата с Никлас Айо и завърналия се в Moto3 Дани Кент. Много силни са и Mahindra Racing, заедно с новия тим Sky-VR46, чиито собственик е самият Валентино Роси. В него карат италианските звезди Романо Фенати и Фанческо Баная.

Във Валенсия ще бъде първата тестова сесия, а следващите ще са в Херес – 18-20 февруари и 11-13 март.