Начало Картинг Малшанс попречи на Никола Цолов в Европейския шампионат

Малшанс попречи на Никола Цолов в Европейския шампионат

86
0
Никола Цолов
Никола Цолов

Никола Цолов показа впечатляваща скорост във втория кръг от Европейския шампионат по картинг, който се проведе през уикенда в Италия. Голямата надежда на българския моторен спорт претърпя инцидент с друг пилот във финалното каране, което извади Цолов от битката за победата.

Въпреки факта, че Никола не завърши състезанието, състезателният уикенд бе много положителен за него. Нашият пилот се класира на чудесната шеста позиция на квалификацията от 67 участника. След нея последваха пет квалификационни манша,  където Никола успя да запише една победа и две втори места.

В останалите два манша съприкосновенията с други пилоти и липсата на късмет доведоха съответно до 16-а и 18-а позиция. На финалното състезание Цолов стартира от 13-а позиция, но удар с друг пилот му попречи да продължи битката за челните позиции.

През тази седмица българинът започва подготовката си за Световното първенство. То ще се проведе през ноември на пистата Портимао в Португалия. Следващото предизвикателство за младия пилот ще е третият и последен кръг от Европейския шампионат в Германия в средата на септември.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.